UV
ŠTAMPA


UV Štampa je jedna od najsavremenija tehnologija štampe na našem tržištu. Ova tehnika štampe se sve više koristi iz prostog razloga jer je veoma raznovrsna i svestrana.

UV led štampa je digitalna štampa prilikom koje se odštampana boja suši uz pomoć UV svetla. Mogućnosti ove štampe su velike, moguća je na skoro svim materijalima od drveta, stakla, kože, metala pa sve do plastike i papira. Ovu vrsta štampe je moguće izvesti na ravnim i neravim površinama.

Ovaj vid štampe je otporan na sunčeve zrake, vodu, vlagu pa je samim tim preporučljiv i za spoljnju upotrebu. Predmeti koji su pogodni za štampu su: olovke, upaljači, privesci, rokovnici, papirne kocke, kartice, stakleni ili pleksiglas pehari, medalje i slično. UV štampa na drvetu je posebno zanimljiva jer se slika verodostojno prenosi, a tekstura drveta ostaje vidljiva. UV štampa je isplativa i za manje tiraže, a namenjena je za štampu kako kancelarijskog i reklamnog tako i materijala vezanog za dekoraciju i domaćinstva.

Proces štampe je i u ovom slučaju sasvim jednostavan. Priprema za štampu se vrši na računaru i izdaje se komanda štampaču. UV štampači mogu biti različitih dimenzija, od manjih do velikih na kojima se mogu štampati veliki formati. Na sto mašine se postavlja predmet ili materijal na kom će se vršiti štampa, a glava štampača se kreće sa leve na desu stranu i obratno. U tom slučaju je proces štampe duplo brži nego kod štampača koji štampaju samo u jednom pravcu. Nanos boje je precizan i jasan, a UV lampa trenutno suši nanetu boju. Direktna digitalna štampa je idealna za male i srednje tiraže, a posebno za štampu u punom koloru. Karakteriše je visoka preciznost i mogućnost štampanja serija sa različitim grafičkim rešenjima za svaku jedinicu posebno. Sjajna stvar je što se ovim načinom štampe, takođe, može dosta toga odštampati personalizovano za Vaš brend, kao poklon ili znak pažnje. Paleta CMYK boja zajedno sa belom bojom i lakom omogućava da se sve boje jasno ističu, intenziviraju i razaznaju.

Diginet raspolaže sa nekoliko UV štampača i sve iz domena UV štampe na našem tržištu je izvodljivo brzo i efikasno u napoj štampariji. Nije potrebno trošiti mnogo reči koliko je ova tehnika zahvalna i svestrana. Svaki brend mora biti prepoznatljiv i upečatljiv, a što je prisutniji to je i viđeniji. Vaša kompanija uz našu uslugu štampe može povećati svoju prisutnost na tržištu raznim već nabrojanim predmetima i sa marketinške tačke gledano, dalekosežno biti duže nekome u vidnom polju.

Shopping Basket