DIGITALNI
TEXTIL


Digitalna štampa na tekstilu je jedna od najnovijih tehnika štampe koja se pojavila krajem XX veka razvojem računarskih tehnologija. Putem ove štampe na tekstilu je moguće štampati razne motive, dizajn, pa i fotografije.

 

Dizajneri imaju neograničene mogućnosti u kreiranju motiva i estetike. Željeni motiv se putem računara i specijalnih digitalnih štampača prenosi direktno na tkaninu, gde se postiže neverovatna preciznost, otisak i efekat, kao i postojanost boje. Otisak je postojan na visokim temperaturama i prilikom pranja. Boje koje se koriste su na vodenoj bazi, te nisu štetne za okolinu. Direktna štampa je pogodna kako za veće, tako i za manje tiraže.

Direktno štampanje odeće ili digitalni tekstil, kako je žargonski nazivamo, je namlađa kategorija štampe, kao što smo već naveli, ali uveliko zauzima važnu poziciju u segmentu štampe na odeći. Kako bismo Vam što više približili sam proces i ove vrste štampe, podelićemo sa Vama još više detalja. Radi se o štampanju slika u boji na odevnim predmetima. Ovaj vid štampe se može koristiti na odeći svih boja. Koristeći najnovije tehnologije štampanja i vrhunskog kvaliteta ovih mašina, možemo štampati u punom koloru slike na širokom spektru odevnih predmeta: majicama, polo majicama, duksevima, košuljama, teksasu i drugim vrstama odeće.

Ovaj vid tehnike štampe je izuzetno brz, boja se suši odmah, a rezultati su vrhunski. Boje su postojane i otporne, a već nakon nekoliko sati od porudžbine Vaši odevni predmeti su spremni za preuzimanje. Neke od prednosti ove vrste štampe jesu to što ne morate poručivati veću količinu odevnih predmeta, može se štampati i u jednom primerku, nema same pripreme otiska, kao što je to u slučaju sito štampe, brza izrada, ne postoji limit po pitanju boja i nijansi vaše odeće i veoma je dobro rešenje za korporativne, promotivne i sportske majice.

DTG ili Direc To Garment, u prevodu direktno na tkaninu, tip štampe je kao što smo naveli jedna od poslednjih tehnika štampe, ali se konstantno unapređuje i veoma brzo. Polyprint štampači koje koristimo su savremeni, pouzdani i ekonomični. Možete personalizovati i stvoriti svoj brend uz pomoć ove tehnike. Vidimo trend rasta personalizovane produkcije proizvoda među svetskim i domaćim influenserima, a jedan od načina na koji oni, i svi ostali, mogu personalizovati odevne predmete je upravo digitalna štampa na tekstilu.

Digitalnom štampom na tekstilu možete odštampati svoj dizajn, logo ili brend na čak i do 50 majica za dva sata.

Shopping Basket